DİŞ İMPLANT AMELİYATI NEDİR?
Bir önceki yazılarımızda, “diş implantı” hakkında sıkça sorulan sorular doğrultusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. İmplanta karar verme sürecinizdesiniz ve diş implant ameliyatı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsunuz; süreci merak ediyorsunuz. O halde bu yazımızı okuyarak diş implant ameliyatı hakkında tüm sorularınızı cevaplamaya başlayalım.
Diş implant ameliyatı; diş köklerini metal, vida ve benzeri postlarla ve hasarlı ya da eksik dişleri gerçek dişlere çok benzeyen ve gerçek diş işlevi gören yapay dişlerle değiştiren cerrahi bir işlemdir. Diş implant ameliyatı, tam oturmayan protezlere ya da köprülere bir alternatif sunabilir. Bunu yanı sıra doğal diş köklerinin eksikliğinin takma diş ya da köprülü diş değiştirmelerine izin vermediği durumlarda da implant cerrahisi bir seçenek sunabilir.
Diş implant ameliyatının nasıl yapılacağı; implantın türüne ve çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. Diş implant cerrahisi birkaç prosedürü içermektedir. İmplantların en büyük yararı, yeni dişleriniz için sağlam bir destek olmasıdır. Kemiğin implant çevresine sıkıca tutunup iyileşmesini gerektiren bir süreç vardır.
Diş İmplant Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?
Diş implant ameliyatı;
- Bir dişiniz eksikse,
- İki ya da daha fazla komşu dişiniz eksikse
- Tam diş eksikliği durumunda
yapılmaktadır.
Diş İmplantları Güvenilir Mi?
Diş implantları, dişlerin değiştirilmesi için iyi kurulmuş ve güvenli bir tedavi seçeneğidir. Üreticiler genellikle onları titanyumdan (insan vücudu ile biyolojik olarak uyumlu bir metal türü) üretilmektedir. Diş implantları, eksik dişinizin altındaki doğal kemiği uyaran tek diş restorasyon yöntemidir.
İmplant prosedürü hakkında biraz endişe ya da korku duyabilirsiniz, ancak dental implant cerrahisi son derece güvenilir ve konforludur. Sizin için minimum risk ve en yüksek seviyede konfor sağlayan çok detaylı bir prosedürdür.
Bunun yanı sıra implant ameliyatında kullanılacak implant malzemelerinin güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Sizleri son teknoloji ve kaliteli Alman implantı ile buluşturmak için Medical Instinct Türkiye Distribütörü DentMia’ ya güvenmeniz için buradayız.
Diş İmplant Ameliyatından Önce Bilmeniz Gerekenler
Diş implantları için planlama süreci, ağız, çene ve yüz koşullarında uzmanlaşmış bir doktor (ağız ve çene cerrahı), diş etleri ve kemikler gibi dişleri destekleyen yapıların tedavisinde uzmanlaşmış bir diş hekimi de dahil olmak üzere çeşitli uzmanlıkları içerebilir.
Dental implantlar bir ya da daha fazla cerrahi prosedür gerektirdiğinden, sürece hazırlanmak için aşağıdakileri içeren kapsamlı bir değerlendirme yapmanız gerekir:
- Kapsamlı diş muayenesi: Diş röntgeni ve 3 boyutlu görüntülerin çekilmesi; dişlerinizin ve çenenizin maketlerinin yapılması prosedürleri gerçekleştirilmektedir.
- Tıbbi geçmişinizin gözden geçirilmesi: Reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar, takviyeler dahil olmak üzere, herhangi bir tıbbi durum ve aldığınız ilaçlar hakkında doktorunuza bilgi vermelisiniz. Belirli kalp rahatsızlıklarınız ya da ortopedik implantlarınız varsa, doktorunuz enfeksiyonu önlemeye yardımcı olmak için ameliyattan önce antibiyotik reçete edebilir.
- Tedavi planı: Durumunuza göre hazırlanmış bu plan; kaç dişin değiştirilmesi gerektiği, çene kemiğinizin ve kalan dişlerinizin durumu gibi faktörleri hesaba katmaktadır.
Diş İmplantı Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?
Doktorunuz, dental implant işleminiz için;
- Cerrahi implant yerleştirmek için lokal anestezi ile ağzınızı tamamen uyuşturacaktır.
- Alttaki kemiği ortaya çıkarmak için implantı yerleştirecekleri diş etlerinde bir kesi yapacaktır.
- Bir delik açmak ve kemikte implant için bir boşluk oluşturmak için sessiz, özel bir matkap kullanacaktır.
- Aynı implant matkabı ya da bir el aleti kullanarak implantı yerine vidalayacaktır.
- İmplantı yerine yerleştirdikten sonra, iyileşme süreciniz boyunca yerinde kalacak ikinci bir bileşeni implanta vidalayacaktır.
- Bir ya da iki dikişle diş etlerinizi implantın üzerine kapatacaktır.
- İmplantınız işlemden sonraki birkaç ay içinde kemiğinize güvenli bir şekilde bağlanacaktır.
Dental İmplant Cerrahisi Ne Kadar Sürer?
Dental implant tedavisi, yaklaşık 3 ile 9 ay arasında sürmektedir. İmplant süreci oldukça sabır isteyen bir süreçtir. Süreci rahat ve kolaylıkla atlatmanız için; sizlerle implant tedavisinde dikkat etmeniz gerekenleri paylaşacağız.
Diş İmplant Ameliyatından Önce Bunları Yapın!
İmplant ameliyatından önce;
- Lokal anestezi ile uygulanacak tedavide; işlem saatinden birkaç saat önce hafif şeyler yiyebilirsiniz.
- Tam uyutma (sedasyon) ile gerçekleştirilen tedavilerden önceki 12 saat içerisinde bir şey yiyip içmemeli; midenizin boş olduğundan emin olmalısınız.
- Tedaviden birkaç gün önce yalnızca diş hekiminizin verdiği ilaçları kullanmalısınız.
- Antibakteriyel bir gargara yardımıyla ağız için temizliğinizi yapmalısınız.
- Sigara; implant sürecinizi olumsuz etkilemektedir. Tedavi boyunca sigara içmemeli, mümkünse bırakmalısınız.
Diş İmplant Tedavisinden Sonra Bunları Yapın!
İmplant tedavisinden sonra;
- Günde 2 kez doğru şekilde dişlerinizi fırçalayın.
- Diş ipi kullanın.
- Ağız gargaraları kullanın.
- Sigara içmeyin.
- Rutin kontrollerinizi aksatmayın.
İmplant İşlemi Sonrasında Ne Zaman Hekime Başvurmalısınız?
Diş implant tedaviniz bitti. Ancak aşağıdaki şekilde komplikasyonlar yaşıyorsunuz. Vakit kaybetmeden diş hekimine başvurmalısınız.
- Devam eden rahatsızlık
- Şiddetli acı
- Kanama
- Şişme
- Düzensiz ya da rahatsız edici ısırık.
Diş İmplant Ameliyatı Fiyat 2021
Diş implant fiyatları kullanılan malzemenin kalitesi ve uygulanacak alanın büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. DentMia, Medical Instinct ile üstün Alman İmplantı kalitesi ve uygun fiyatlar sunuyor. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.